Mer besök.

januari 12, 2016 — Lämna en kommentar

Till vardags umgås vi ju inte så ofta med svenskar, men de senaste veckorna har blivit ett gediget undantag.

Förutom dagarna tillsammans med min bror och hans familj, så har ju paret Erlings under en månad hyrt in sig i huset bredvid vårt och flertalet kvällar har de kikat förbi på en spontan kopp kaffe. Det har varit fint att höra om deras tidigare tjänst och liv här i Etiopien och de har skämt bort våra barn med lek och godis! Nu har vi precis vinkat av dem.

Januari -16 064

Innan dem bodde dr. Agne Nordlander i samma hus (som förövrigt tillhör fina familjen Tranefeldt). Vår kära lärare som inom ett par veckor återvänder tillsammans med sin fru Karin.

Igår hämtade jag dessutom Fredrik Brosché på flygplatsen, han kommer liksom Agne undervisa här på seminariet i Mekanissa.

Och så har vi haft 12 av kyrkomötets ledamöter från Frimodig kyrka på en kvällsvisit här hemma. Ett härligt och mycket uppmuntrande gäng! Tillsammans med dem kunde vi också i lördags fira en efterlängtad mässa på svenska.

 

Sist men inte minst så har vi äntligen fått ta emot SALTs böneteam som stannar med oss i nio dagar. Förutom de upplevelser de med säkerhet kommer bära med sig från de lokala marknaderna, de livfulla gudstjänsterna, maten och hyenesafariet – så hoppas vi att de även kommer kunna återvända till Sverige med nya vänskapsband och ögon för det vackra i gränsöverskridande kulturmöten. Och storheten att få dela sin tro med människor från andra hörn av världen! Dessutom är det spännande att se hur Gud kommer använda de böner som utgjuts!

Januari -16 032

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s