Två triumfkort

februari 2, 2016 — Lämna en kommentar

Att moppa golvet i Tanzania gav mig mer träningsvärk än en vecka på gym (stå med helt raka ben, en rygg som är böjd i 90 grader, en liten trasa i handen och för armarna metodiskt fram och tillbaks längst golvet, i vågrät riktning. Upprepa under 30 minuter.). Och att regelbundet koka ugali till drygt 100 personer i en gigantisk gryta över elden – det är svettigt! Vännerna skrattade åt mig, minns jag. ”Farida, du är inte så smart du” sa de när de såg mina flummiga, men tappra försök. Och jag behövde ju hålla med, för vilken kvinna kan inte laga mat och moppa golv!? Och båda dessa färdigheter tog mig längre tid att lära än vad jag vågar erkänna!

Jag hamnar fortfarande i liknande situation. Jämt och ständigt! Tur att jag inte bryr mig så mycket om när folk skrattar åt mig, annars skulle jag nog stänga in mig i vårt hus för jämnan!

DSC_0111

DSC_0110

Men det är skönt att någon gång få vara den som glänser. Mina två triumfkort kanske inte verkar vara så mycket för världen, men de är guld värda när självförtroende är i botten. Jag plockade fram dem med jämna mellanrum i Tanzania för 10 år sedan, men de verkan även fungera här i Etiopien. Triumfkorten heter UNO och Fyra i rad. Bästa egoboosten i Afrika!

Då är det äntligen jag som får utropa ”Halima, du är visst inte så smart du”!

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s