Familjen är åter samlad

februari 29, 2016 — Lämna en kommentar

I lördags landade Andreas och vår femåring på Bole International airport. De har varit iväg en evighet (16 dagar, jag har räknat timmarna!) och vi stod och väntade på parkeringen med glittriga rosor och en superivrig tvååring. Härligt att vara samlade igen!

Jag blir alltid lite orolig när barnen besöker Sverige, för tänk om de trivs så bra där att de inte vill följa med tillbaks till Etiopien. Och visst trivs de i Sverige! De trivs jätte bra hemma hos mormor och morfar och farmor och farfar. De lever lyxliv på badhus och ävetyrsvärldar. Leker med kusinerna och femåringen fick ju den här gången uppleva den sagolika snön (han hade faktiskt glömt bort hur det ser ut när det snöar och tydligen var han helt salig när han såg snöflingorna segla ner mot marken). Han åkte kälke, stjärtlapp och pulka. Plogade vägarna och testade att åka skridskor. Och han älskade varje minut av det!

Men hemma är alltid hemma och han hade inte en tanke på att stanna kvar i Sverige. Det var visserligen HÄRLIGT, men bara ett besök. Här i Addis finns vare sig äventyrsbad eller snö. Vi kan inte njuta av falukorv eller av de första krokusarna. Vi har inga kusiner att leka med eller mor- och farföräldrar som kramar oss. Men här står våra sängar. Här finns flera av våra vänner. Här finns affärerna vi känner till, ljuden vi älskar och dofterna som blivit våra. Här har vi vår kära vardag. En vardag vi ibland kräks på, men som ändå är vår vardag! Och femåringen log så lyckligt när han sprang ut till oss på parkeringen. Detta är hans liv. Hans fina, äventyrliga lilla liv!

I morse grät han dock när han skulle till skolan för första gången på tre veckor. ”Jag har glömt engelskan” snyftade han. Det är svårt för honom och jag känner så väl hans ångest. Men till slut bet han ihop. Och när han såg sina klasskamrater sken han upp och sprang in i klassrummet med ivriga steg. Vår hjälte! Välkommen hem!

April -14 Irenes bilder 263

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s