Sjunde julen i afrika

december 19, 2016 — 2 kommentarer

Det här är min sjunde jul i Afrika. Första året firades i SydAfrika. Andra i Tanzania. Tredje och fjärde julen bodde jag och Andreas i Sudan och nu firar vi jul nummer fem, sex och sju som familj här i Etiopien. Vi har skapat egna traditioner och jag inser att det här verkligen är en RIKTIG jul för våra barn – de minns inget annat än just den afrikanskan julen. Och det börjar bli mer och mer ”på riktigt” även för mig.  Vi har plastgran, tomtar, palmblad och massor av levande ljus. Vi dansar barfota ute på gräsmattan och äter gottebordet på verandan. Precis så som det ska vara på vår jul.

I år ska vi för första gången fira den 24:e december ensamma, utan gäster. Det ska bli mysigt att kunna ägna en hel dag åt att bara få vara tillsammans som familj! Till söndagen har vi dock bjudit in ett trettiotal personer till att  fira tillsammans, vilket också ska bli väldigt roligt! Det blir ju väldigt bra för oss allihop – för på så vis får vi vår egna lilla julbubbla på lördag och på söndagen får vi ett gemensamt firande med afrikanska vänner som tyvärr inte kan dela högtiden med sina egna familjer.

Sedan har vi ju den etiopiska julen den sjunde januari då vi förhoppningsvis får tillfälle att festa igen, med våra etiopiska vänner. På så sätt blir det tre ”julaftonar” på två veckor! Bara det kan ju vara en nog så god anledning till att flytta hit! Jultomte tre gånger per år liksom!

december-2014-070

Julen 2014, med masaii-Sara

2 svar till Sjunde julen i afrika

 1. 
  Monica Malmström-Edmark december 26, 2016 kl. 12:01

  Försenat God jul till Er! Min första jul i Nedjo gjorde jag enl Thore Wretmans kokbok alladåb vars gele smälte innan vi hunnit ta av den! Misstag som man lär sig av .
  Sköt om ER! Vi ses förhoppningsvis i mars!! Wakaqo beka!
  Dags att packa väska och ta tåget till jobbet i Kramfors. Monica M-E

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s