Ensamkommande mammor

mars 10, 2017 — Lämna en kommentar

Vi talar ofta om ensamkommande flyktingbarn i Sverige. Vad vi kanske inte tänker på lika ofta är alla ensamkommande FÖRÄLDRAR som sökt skydd i Europa. Alla dem som av olika anledningar inte vågat eller kunnat ta med sig barnen på resan över haven. De som i desperation lämnat sina barn och som hoppas på att snart kunna återförenas med dem, på en tryggare plats. 

 

Här i Addis befinner sig många av dessa kvarlämnade barn. Många av dem är inte etiopier, men har tagits hit från grannlandet i väntan på något bättre. De bor i en okänd kultur. Flyttar runt mellan människor som mot betalning kan tänka sig att ta hand om dem ett par månader. Får troligen inte gå i skola. Barnen har det ofta inte så lätt och föräldrarna där borta i väst bär naturligtvis på en enorm smärta!

 

Vi har blivit tillfrågade att tittat till några av dessa barn och hjälpa dem det första steget i asylprocessen. Men vi kan/hinner/vet inte så mycket mer vi kan göra för dem…

 

Nu precis fick jag ett meddelande av en av dessa mammor i Sverige, vars tre fina barn började sin process för precis ett år sedan.

”Vi fick avslag igen.”

De orden innebär så mycket. 

Smärta. 

 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s