Zanzibar

mars 12, 2017 — 1 kommentar

ZZZ

För en vecka sedan kom vi hem från Zanzibar. Det blev ett avslappnande äventyr med jättesköldpaddor, labyrintgator i Stowntown, slavmarknaden, fisk och bläckfisk. Timmar i sträck av bad uppe på norra sidan av ön! Otroligt vackra stränder och fin snorkling. Snäckor. Mango och ännu mer fisk. En dag åkte vi båt ut till en liten sandö mitt ute i havet, där vågorna gick höga till barnens stora förtjusning.

Zan

Zanzibar1

Za

En hel vecka tillsammans, bara vi som familj gjorde oss så gott!

Och sedan fick vi en vecka tillsammans med EFS andra utlandsarbetare, vilket var den egentliga anledningen till vår resa. Årets retreat gav oss tillfälle till än mer bad, fisk och lek, men även fina samtal och allvar. Varje morgon började med en nattvardsgudstjänst nere vid stranden och fortsatte sedan med Bibelstudier, delgivande och andra samlingar.

image2

image1

Vi pratade bland annat om den magiska lastbilen som rymmer allt man önskar, vart man än åker – vilket ju är befriande när man är van att packa snålt, räkna kilon och  lämna kvar mycket av det man egentligen vill ta med. Vänner och familj, skogar, cyklar, en mer kontrollerbar vardag, havet, falukorv och bregott är något av allt det som fyllde vår familjs önskesläp… Och dessutom fick vi fundera över vad för upplevelser eller saker som vi absolut inte vill ha med oss vidare längst resan. Spännande att även få höra barnens reflektioner.

Med på retreaten var som vanligt Erik Johansson, Britt-Marie Rosen och barnledarna Jonathan och Johanna Janerheim. Och i år även Stefan Holmström. Tack kära ni!

Vi är oerhört tacksamma till EFS som sänt ut oss hit till Etiopien! Retreaterna är troligen en av årets viktigaste händelser, inte minst för barnen. Men det finns  också många andra vardagstillfällen då vi känt en bärande omsorg från både kansliet och lokala församlingar där hemma i Sverige. Det är inget vi tog för givet innan vi åkte, men som vi är mycket glada för!

ZZ

Är ni nyfikna på de andra utlandsarbetarna så rekommenderar jag deras bloggar!

Ett svar till Zanzibar

  1. 

    underbara bilder. så gott att ni fick de här veckorna,både för den lilla familjen och den större ”missionärsfamiljen”. fint att ni känner er väl omhändertagna av EFS.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s