Ett fönster

april 13, 2020 — Lämna en kommentar

Det är nog tjugo år sedan jag såg Sound of Music senast, men denna mening har ändå poppat upp i tankarna de senaste veckorna.

När Gud stänger en dörr, öppnar han ett fönster.

Cheesy? Ja.

Sant? Också ja.

Fönster. Eller nya vägar, som kanske är oväntade och inte alltid vad man först tänkt sig. Men de är inte nödvändigtvis sämre.

Platsen på detta foto; en lång vandringsled genom eukalyptusskogarna i norra Addis, är för tillfället ett av mina nyöppnade fönster. Jag hittade det häromveckan när så många andra dörrar oväntat bommade igen pga Coronavirusets framfart. Vi kunde inte längre lämna storstaden, men då fanns plötsligt denna gröna oas just precis här.

Fattar ni vad jag ska vandra där! Asfalt är egentligen inte min grej, men för barnen (när de får tillåtelse att lämna vårt compound igen) kommer det vara guld att kunna cykla på så jämn mark. Kilometer efter kilometer! Inga bilar tillåtna.

Och luften, dofterna, utsikten, skogen och tystnaden är mer än nog för mig.

Visst kan vi väl alla hitta några sådana här små, oväntade och kanske till en början tveksamma nödutgångar i våra liv. Den vanliga vägen stängs, men en annan öppnas upp. Kanske ser vi dem inte först, men när vi väl öppnar dem och kliver ut kan de ge oss så mycket glädje! Gud vet vad vi behöver. Också nu.

(Och TACK till premiärminister Abiy Ahmed Ali för alla projekt du startat för att försöka göra Addis till en grönare och trevligare stad!)

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s