Ett ultradistanslopp.

juli 25, 2020 — 1 kommentar

Andreas är en maratonlöpare. Han springer i jämn takt, genomtänkt, uthålligt och länge. Gärna utan publik.

Jag gör mig nog bättre som någon sorts häcklöpare. Tar gärna hinderna. Faller. Ställer mig upp. Tar satts. Saktar in. Ganska ograciös. Det får gå lite upp och ner. Jag behöver variationen, de svalkande vallgravarna och periodvis en väl utvald hejarklack.

Men emellanåt vill jag kliva av banan. Ställa mig vid kiosken och köpa ett gäng varmkorv med bröd. Gå åt sidan. Ge upp en stund.

Men vi hoppar på’t igen. Fortsätter. Olika lopp i olika tider. Tempot och svårighetsgrader varierar. Vi kompletterar varandra, maratonlöparen och jag.

Men nu har vi ofrivilligt hamnat i vad som känns som en ultradistanstävling. Inte riktigt min grej. En evighetssträcka utan en enda korvkiosk i sikte. Vissa hinder och kurvor ger mig nya kickar. Men raksträckorna med svag uppförsbacke är lite för många och långa för min smak.

Jag klagar och suckar lite över allt som inte blev. Jag gillar visserligen det oförutsägbara, peppas av det. Men hade inte tänkt det så här monotont, utdraget och isolerande.

Men vad mycket man lär sig om sig själv och sina medlöpare under dessa perioder. Timmar av långsamt lunkande tillsammans. Ingen vet vad som kommer i nästa krök.

”Jag ska INTE bli besviken om det inte blir som jag tänkt mig” sa en vän till mig idag. För hon har liksom alla insett att inget blir som man tänkt sig år 2020. Men hon, liksom jag, vet att genom hela det här långa loppet kommer vi en dag komma i mål!

Ett svar till Ett ultradistanslopp.

  1. 

    Så bra och fyndigt uttryckt, jag förstår precis känslan. Kan bara säga: håll ut! 💞

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s