Borde vi…. göra vad?

april 16, 2020 — 1 kommentar

Det är svårt med denna kombination av en stor kris som hotar samhället, samtidigt som det finns så lite konkreta grejer vi kan göra.

Jag kan önska att vi fick kavla upp ärmarna ORDENTLIGT! Svettas lite, för denna pandemis skull. Men här sitter vi. Hemskolar våra egna barn. Är lite trötta OCH samtidigt otåliga. Försöker göra det lilla för människor där ute, men det lilla blir väldigt litet.

Borde vi sy munskydd? Nej, andra som behöver den inkomsten gör redan det.

Kan vi hjälpa barn som är hemma att få något meningsfullt att göra där hemma? Alla etiopiska skolor är stängda sedan en månad och många familjer har inte tillgång till hemskolning. Så de gör just ingenting. Detta kanske kan vara något!? Fast… statliga tv:en sänder ut undervisning. Kan det kompletteras?

Eller borde vi…. göra vad??

Jag försöker intala mig själv att se och bara vara i de situationer/behov som uppstår längst vår väg, i kombination med bön, är min uppgift just nu.

Och att det är en viktig uppgift.

Men faktiskt en ganska svår sådan!

Vårt tålamod testas. Vår överlåtelse prövas. Min fåniga längtan efter att vara en hjältinna utmanas, och jag inser (återigen!) att min egen roll är ganska obetydlig.

Men kanske finns det ändå något fint i just detta? Något sunt i det djupt sorgliga att vi inte kan göra så mycket mer för att rädda världen. Mer än att finnas. Vara tillgängliga när tillfällen ges. Och att be.

Bli kvar i mig, så blir jag kvar i er. Liksom grenen inte kan bära frukt av sig själv om den inte sitter kvar på vinstocken, kan inte heller ni göra det…

Ett svar till Borde vi…. göra vad?

 1. 

  Goa Frida, förstår dina frustrationer men du är buren igenom detta🙏
  Tänker på dig/er
  Guds frid
  Monica

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s